Soorten INOX werkbladen en oppervlakten

Onze INOX werkbladen zijn vervaardigd uit 304 gesatineerd geborsteld roestvrijstaal van een hoge kwaliteit, Ook de dikte is beter dan standaard en daardoor geschikt voor professioneel gebruik. INOX werkbladen worden ondersteund. Het multiplex onder het werkblad wordt in een pers verlijmd waardoor er een strakke en vlakke verlijming ontstaat en het blad egaal wordt. Onze vaklui werken alles naadloos af en gebruiken daarbij de nieuwste lastechnologie. Ook spoelbakken lassen we naadloos in voor een perfecte integratie. Elk INOX werkblad is maatwerk en dus op elke dikte verkrijgbaar, eventueel gecombineerd met een naadloze plint.

Vandaag zien we veel INOX werkbladen toegepast in moderne keukens, dit vanwege de uitstraling van het werkblad en alle praktische eigenschappen ervan. Een INOX werkblad met bewerkt oppervlak zorgt voor een bijzondere industriële look in uw keuken. Ook voor restaurants of bedrijfskeukens zijn INOX werkbladen de beste keuze!

Bekijk de tabs voor diverse oppervlakten

glad-geborsteld.jpg

Glad Finish (meest gevraagd)

Glad finish is het meest voorkomende en ook wat iedereen kent, het is een gepolijst oppervlakte. Het oppervlakte beschrijven wij als een eiglans en heeft een lichte zichtbare schuurrichting die je alleen ziet bij lichtval of als je het oppervlakte van dichtbij bekijkt. Voor het borstelen gebruiken wij synthetische vezels met daarin verlijmde silicium carbide schuurkorrels. Door een roterende en oscillerende beweging voorkomen we dat het borstelpatroon een uitgesproken lijneffect krijgt en juist een prachtig finish geborsteld oppervlak.

Bij glad finish kunnen wij het oppervlak bij het op maat maken van uw werkblad op maat goed maken en onzichtbaar slijpen en polijsten. De borstel riching is dan nog licht zichtbaar wat juist zijn charme heeft zoals wij dat kennen.

320-gebrosteld-rvs-keukenbladen.jpg

Grove oppervlakte met schuurrichting

K320 is een door de staalfabriek gepolijste wat grovere geschuurde afwerking. Als het om aanrechtbladen gaat dan wordt hiervoor het meest glad finish geborsteld toegepast aangezien dit een eiglans heeft waarbij je de INOX borstelrichting nog wel ziet. Bij K320 kunt u het oppervlakteruwheid voelen waarbij de korrel als schurend in grofheid aanvoelt, de borstelrichting is meer aanwezig. Toch worden hier ook keukenbladen mee uitgevoerd en kunt u een blad bestellen met dit type.

fijn-mat-bewrerkte-oppervlakte-rvs-keukenblad.jpg

Met een gematteerde oppervlakte geeft u uw keukenblad een moderne look, het wordt vaak gebruikt bij handgemaakte keukens gecombineerd met hout. Met een gematteerde oppervlakte zult u minder krassen zien omdat wij dit oppervlakte hebben bekrast en nagelborstel, deze methode is een extra bewerking op glad finish dat later vakkundig op uw keukenblad wordt aangebracht. Van de 100 keukenbladen wordt ongeveer 35% uitgevoerd met de gematteerde uitvoering.

industrieel-bekrast-oppervlakte-rvs-keukenbladen.jpg

Bekraste versie (3d finish)

Wilt u een industriële look, de voordelen van een INOX werkblad en het strakke uiterlijk ervan, kies dan voor een INOX werkblad met een bekrast oppervlak. Wij zorgen voor een gelijkmatige spreiding over het gehele oppervlak zodat het een mooi geheeld vormt. Het robuuste oppervlak is bijzonder populair bij moderne keukens, ideaal voor mensen die houden van een strakke, industriële look. Hou er wel rekening mee dat het oppervlak glimt en dat krassen door de lichtinval zichtbaar zijn.

wild-geborsteld.jpg

inox wild geborsteld

Een wild geborsteld oppervlak is minuscuul geschuurd maar dan willekeurig. Het zijn vegen die door elkaar lopen en met lichtval een leuk design- uiterlijk vormen

Als u houd van bijzonder dan brengt dit u keuken naar een lux uiterlijk dat ook duurzaam is in gebruik. Wij zullen dit niet aanbevelen als keukenblad maar wel voor gebruik in interieur, winkels e.d.

Als u kies voor deze afwerking dan geeft dit een speciaal effect voor een eigentijdse keuken

rvs-fijnets-leder-keukenwerkblad.jpg

INOX ledermotief

INOX ledermotief passen we toe in particuliere keukens, maar ook in bijkeukens en bedrijfskeukens. Het ledermotief heeft een gering slijtoppervlak waardoor het duurzaam is in gebruik. Bovendien ziet het er mooi uit. Vaak wordt voor dit oppervlak gekozen voor haar hygiënische eigenschappen.

Een ledermotief is duurder dan glad INOX maar wel krasbestendig.

Naast INOX leder is er INOX wafel dat ook een hoog slijt oppervlakte heeft.

rvs-wafel-werkbladen.jpg

INOX wafelmotief wordt meestal toegepast bij keukens voor de woningbouw, laboratorium, bedrijfskeukens en bijkeuken.

Dit komt omdat dit wafelmotief een geringe slijtoppervlak heeft en dus duurzaam in gebruik.

Daarnaast zijn er standaard keukenbladen verkrijgbaar voor de projecten waaronder voor de sociale woningbouw. Deze standaard keukenbladen hebben een vaste maat en hebben ook een mindere kwaliteit INOX en zijn ook niet onder gelijmd met multiplex.

Onze INOX wafel keukenbladen zijn wél van hoge kwaliteit staal en ook dikker dan de standaard bladen en ook volledig onder gelijmd met multiplex.